zaterdag 6 mei 2017

Het is niet anders...


Veel van de planten zijn dit jaar al vroeg in groei vanwege de warmte die we al vroeg in het jaar hadden. Nu is die warmte de afgelopen weken ver te zoeken geweest, maar gelukkig mogen we dit weekend genieten van een paar mooie dagen. 
De Geum's (queen of orange) staan er alweer mooi bij met hun vrolijke oranje bloemetjes. Evenals veel vetplanten die het goed doen.

Wat minder goed ging was mijn kruisbes. Als ik me niet vergis kocht ik de plant begin vorig jaar. Het was eerlijk gezegd een koopje en ik moest en zou kruisbessen kweken. Maar vorig jaar werd de struik al grotendeels kaal gevreten door een aantal kleine groene rupsjes..maar ach, omdat de struik het eerste jaar toch geen bessen zou opleveren heb ik ze eraf gehaald en het verder zo gelaten. Dit jaar bloeide de struik goed en de eerste kruisbessen ontstonden al...totdat ik vandaag ontdekte dat de gehele plant bladloos was en er heel veel! groene rupsen zich te barsten aten. Het zijn eigenlijk larven van de bessenbladwesp las ik op het internet. Je kunt ze er het beste afhalen was het advies. Dus ik begon dapper aan het verwijderen ..maar na een stuk of 100 had ik nog maar een halve plant gehad en ik had er vast wel een aantal over het hoofd gezien. Wat te doen ...ik weet dat ze overgaan op andere planten...straks is alles weg. Dus is de struik er nu toch maar uitgehaald. Er was toch niet veel meer van over...

Gelukkig niet alleen rampspoed. De aardbei (twee soorten, in de hoop op ananas-aardbeien) groeit goed, evenals de tulpen die voor wat kleur zorgen nu alles nog niet in bloei staat. 
Zelfs de bieten van de AH-moestuintjes doen het goed! Ik heb ze vandaag maar even verpot.
En straks komen de akeleien in bloei, altijd mooi!

Hartelijke groet, CraftingCactus


Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Back to Top