zondag 14 mei 2017

Vreemde zaken


 Ja het is weer zo ver...hordes luizen gezellig knus in de appelbomen en in de pruimenboom. Ik weet niet waarom de appelbomen groene luizen hebben en de pruim zwarte luizen? Maar wat voor kleur zo ook hebben..ze zijn met veel, HEEL VEEL! Te veel. En ze vinden de bladeren toch lekker! Dus ik zal eens kijken of ze verdwijnen met wat zeepsop/spiritus...Ik hoop het, ik zou wel graag een paar appels willen.

En dan is er nog de kamperfoelie. Deze soort heeft prachtige oranje/roze bloemen maar heeft allemaal vlekken en laat ieder jaar weer haar blad uiteindelijk vallen. Waarschijnlijk is het meeldauw..misschien is het nog te redden.

Ach ja en natuurlijk zijn er de gewoonlijke slakken gaten. Zolang de plant intact blijft kan dit niet zoveel kwaad.

En ik ontdekte per toeval een tulp met twee stampers erin. Dat had ik nog niet eerder gezien..foutje van de natuur.
Hartelijke groet, CraftingCactus
Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Back to Top