vrijdag 27 april 2018

Spring knitting


Het voelt een beetje onwennig hier weer te schrijven. De website heeft een lange tijd stil gelegen. Ik wist niet zeker of ik nog wilde schrijven hier op de website. Maar er kwamen toch nieuwe volgers bij (dankjulliewel) ondanks dat ik niet schreef en ik miste het toch ook wel een beetje.

Nu het lente is ben ik begonnen aan twee nieuwe brei projecten. Die van bovenstaande foto is een proeflapje voor een vestje dat ik wil maken. Het patroon heet Tommelise, naar een sprookje van H. C. Andersen, de Deense sprookjesschrijver. En heel toepasselijk kreeg ik deze wol van mijn ouders toen ze naar Denemarken waren geweest.Ik ben zo blij met de tulpen kleuren dit jaar. Vorige jaren had ik vaak felle kleuren maar nu is alles zacht en vloeit als een pallet in elkaar over.


Met de prachtige handgeverfde wol van Treliz uit Griekenland ben ik begonnen aan een zomerse sjaal met het gratis patroon Close to you van Justyna Lorkowska. Het is een simpel patroon, ideaal voor even 'mindless' breien en de kleuren maken me zo blij!
Deze mooie wol van alpaca's op Ameland is handgesponnen en geverfd met ligustersnoeisel. Een prachtige zomerse geel! Ik weet nog niet zeker wat ik er mee ga maken maar ik denk aan een sjaal, want daar kun je er niet genoeg van hebben.


Ik denk mijn favoriete tulp van dit jaar, spetters rode aquarel in een gele ondergrond.

Crafting Cactus